SZOLGÁLTATÁSAINK

Fontos számunkra a megbízhatóság mellett, hogy versenyképes árakkal dolgozzunk, szem előtt tartva a magas minőséget is. Nyitottak vagyunk szolgáltatásaink rugalmas menet közbeni alakítására. Tevékenységünkre megfelelő referenciákat tudunk felmutatni.

ÉPÜLETVILLAMOSSÁG

Cégünk épületvillamosság szakterületen villanyszerelési és teljes generál kivitelezési (alapszerelés, szerelvényezés) és karbantartás szolgáltatást nyújt.

BIZTONSÁGTECHNIKA

Biztonságtechnika területen a fő irányunk:

Behatolás jelző rendszerek
Beléptető rendszerek
IP és nem IP alapú zárt rendszerek

GYENGEÁRAMÚ RENDSZEREK

Sturktúrált hálózatok
Kaputelefon rendszerek
Beléptető rendszerek
PLC
Vezérléstechnika

Tervezés, kivitelezés, karbantartás

Tervezés

A tervezési munka során felmérjük az ügyfél igényét, mindezt dokumentáljuk (árajánlat formájában is) továbbá kellő műszaki hátteret biztosítva létrehozzuk a legmegbízhatóbb tervet, amit a kivitelezés során végrehajtunk. Cégünk, illetve a rendszerek tervezői rendelkeznek a szakterületeket felügyelő hatóságok engedélyével.

Kivitelezés

A gyorsan fejlődő technológiával lépést tartva végezzük a kivitelezési munkát. Vannak esetek mikor előre nem kiszámítható váratlan helyzettel kerülünk szembe, amit a tapasztalt, felkészült szakemberi gárdának köszönhetően mindig sikeresen megoldunk.

Karbantartás

A karbantartási munka során a feladatunk, hogy a biztonságtechnikai, gyengeáramú berendezések, épületvillamossági szerelvények állapotát, rendszeresen ellenőrizzük. Amely negyed, fél, és egy éves ciklusokban zajlik. Megvizsgáljuk, hogy az adott rendszer, berendezés, biztonságos, megfelelő módon működik, szükség esetén a felmerülő hibákat kijavítjuk.

Felülvizsgálatok

Érintésvédelmi felülvizsgálat

Az érintésvédelmi felülvizsgálat elvégzését a 10/2016.(IV.5.) NGM rendelet írja elő.

A vizsgálat célja az, hogy kiszűrje és megelőzze a villamos berendezések érintéséből származó áramütéses baleseteket. Felhívja a figyelmet arra, hogy milyen biztonsági intézkedések szükségesek, ahhoz, hogy a villamos berendezések kezelése még biztonságosabb legyen.

Érintésvédelmi szabványossági felülvizsgálatot minden esetben el kell végezni új berendezés, vagy villamos kivitelezés létesítésekor, bővítésekor, átalakításakor a munka befejezése után, még a használatba vétel előtt.
Ezen kívül üzembe helyezés után a rendeletben előírt rendszerességgel időszakos Érintésvédelmi szabványossági felülvizsgálat elvégzése is szükséges.

Ennek megfelelően cégünk szolgáltatásai között szerepel az Érintésvédelmi felülvizsgálat üzembe helyezéskor, az időszakos felülvizsgálat során felmerülő hibák javítása, és az azt követő felülvizsgálat elvégzése is.

Villámvédelem

Villámvédelem és felülvizsgálat

A villámvédelem általános alapelveit a Magyar Szabványügyi Testület MSZ EN 62305 szabványa határozza meg.

A villámvédelem célja, hogy megóvja az emberi életet, és az ingatlanban lévő ingóságokat a villámlás káros hatásaitól. Nem elegendő a külső villámvédelem (villámhárító), amely a földbe irányítja potenciális pontonként a villámáramot, hanem szükséges az úgynevezett belső villámvédelem is, ami a villámcsapás által előidézett túlfeszültség ellen nyújt védelmet.

Villámvédelmi vizsgálat az üzembe helyezés előtt történik, hogy a védelem megfelel az előírásoknak. A felülvizsgálat pedig időszakos vizsgálat a “A”-“B” tűzveszélyességi osztályba tartozó épületek, helyiségek és szabadterek esetén 3 évente és “C”-“D”-“E” tűzveszélyességi osztályba tartozó épületek, helyiségek és szabadterek esetén pedig 6 évente szükséges ilyenkor a villámvédelem állapotának ellenőrzését végzik.

Cégünk vállalja a belső villámvédelmi eszközök be és felszerelését, valamint üzembe helyezés előtti, illetve felülvizsgálati villámvédelmi szolgáltatást nyújt. Továbbá felméri és elvégzi a villámcsapás következtében kialakult hibák javítását.

Tűzvédelem

Erősáramú szabványossági felülvizsgálat

Az erősáramú villamos berendezések szabványossági felülvizsgálatát (tűzvédelmi felülvizsgálatát) és a villámvédelmi felülvizsgálatokat a többször módosított 35/1996 (XII. 29.) BM rendelet: Országos Tűzvédelmi Szabályzat és a 2/2002 (I. 23.) BM rendelet írja elő a létesítmény tűzveszélyességi osztályba sorolásától függő gyakorisággal.

Alapvető célja a villamos berendezések által okozott tűzveszély, illetve robbanásveszély kiküszöbölése és, hogy hosszú időn keresztül is biztonságosan használhatóak legyenek.

Erre vonatkozóan cégünk végez erősáramú szabványossági felülvizsgálatot is.